Maius Central: Josep Lluís Berral García a.k.a. "El Pitiflí", 2018.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.

May 10, 2012

Un dia a Nova Iork (Part 2)

Categoria: Viatge 2012 als USA — Autor: El Pitiflí @ 8:20 am

La Ciutat de Nova Iork [Part 2]

Quasi tot és aprop a Manhattan. De l’Empire States es pot arribar amb quatre passes a l’edifici Chrysler, a la Biblioteca Pública de nova Iork (on hi ha la primera aparició d’éssers hectoplasmàtics a Ghostbusters), a Grand Central Station, al Rockefeller Center, i Central Park.

L’estació de Grand Central

Grand Central és una de les dues grans estacions al mig de Manhattan, i és un altre dels palaus nou-clàssics/art decó que hi ha a l’illa. Tot i ser més petita del que sembla per les pel·lícules, és força impressionant el seu interior, el distribuïdor central, i les galeries comercials que hi ha dins l’edifici. A la volta de l’edifici es pot veure dibuixades les constel·lacions del firmament. És una pena que en un dels miradors interns de l’edifici estigui ocupat per una botiga d’Apple.

Les Nacions Unides

L’edifici de les nacions unides es troba a quatre carrers de Grand Central, a la vora del riu “East River”. Es pot visitar però hi ha molta cua per entrar, i cada 5 minuts arriba un autocar a descarregar coreans (només hi ha coreans volent visitar l’edifici. Coreans, i jo…). faig fotos al voltant, així com a una escultura de Sant Jordi matant el drac que hi ha dins el recinte, i marxo cap al centre de l’illa de nou.

El Rockefeller Center

El Rockefeller Center és un altre dels grans gratacels construïts per un magnat de l’època. Hi ha un petit passatge ple de botigues que condueix davant l’edifici i a una plaça dedicada al propietari, amb una pista de gel, escultures, i més parafernàlia liberal-objectivista. Aquesta plaça és un altre exemple que a les pel·lícules tot es veu molt més gran. La plaça està rodejada per les banderes de totes les nacions sobiranes (reconegudes pels USA). I encapçalant el mirador de la plaça hi ha els 10 manaments a l’objectivisme segons Rockefeller.

 

• • •

No hi ha comentaris »

No hi ha comentaris encara.

Comentaris RSSTrackBack URI

Posa un comentari

Powered by: WordPress Sharepoint-Like Theme: ADMIN-BG