Maius Central: Josep Lluís Berral García a.k.a. "El Pitiflí", 2018.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.

August 21, 2008

Rusia Today: Contrastant Informació

Categoria: Viatge 2008 a Europa — Autor: El Pitiflí @ 9:24 pm

———————————-
Informació Post-Viatge
———————————-

Durant varis dies, durant l’estada a Rússia, cada cop que posàvem la televisió només hi havia un tema a tractar: L’atac de Geòrgia sobre ciutadans russos.

Gràcies a que des de l’hotel teníem accés a la “BBC World” i a un canal rus en anglès “Rusia Today”, podíem veure les notícies del conflicte amb Geòrgia que havia començat durant el viatge. D’aquí tothom pot suposar que les notícies russes no expliquen les noticies de la mateixa manera que ho faria una europea o americana.

Report del Conflicte segons la “BBC World” i les cadenes d’aquí (temps sense veure TV3!):

 • Rússia ha envaït Geòrgia.
 • Rússia ha bombardejat l’Ossètia del Sud.
 • Rússia pretén arribar a Tblisi per controlar el gasoducte intercontinental.
 • Mentre que tothom al món demana a Rússia que aturi l’atac, Rússia segueix destruint ciutats.
 • Apareix el President de Geòrgia demanant ajut a la NATO i a Europa per defensar el país.
 • Milers de refugiats fugen dels russos cap al sud.

Report del Conflicte segons “Rusia Today”:

 • Primerament Geòrgia ha trepitjat la Zona Desmilitaritzada (Ossètia del Sud) atacant una ciutat de ètnia russa.
 • Geòrgia ha bombardejat i atacat a la població civil de la ciutat situada a la Zona.
 • Rússia ha respost envaint la Zona Desmilitaritzada expulsant als georgians.
 • Tot occident la iniciat una campanya mediàtica amb mentides per perjudicar a Rússia.
 • Milers de refugiats fugen dels georgiants cap al nord.

Donat que la versió occidental sempre la tenim present desde casa, i tothom dona per suposat que els russos son sempre els dolents, anem a veure els detalls i proves que Rússia ofereix per defensar-se dels atacs mediàtics.

“Russia Today” Cross-Examination:

 • Rússia ha envaït Geòrgia.HOLD IT! Mihail Gorvachov apareix a la CNN denunciant que Geòrgia ha iniciat un atac contra la ciutat d’ètnia russa de ossètia del sud.
 • Rússia ha bombardejat l’Ossètia del Sud (Imatges de ciutats de Geòrgia destruides).TAKE THAT! Apareixen proves que les ciutats que apareixen als TNs occidentals són totes de la mateixa ciutat bombardejada per Geòrgia.
 • Rússia pretén arribar a Tblisi per controlar el gasoducte intercontinental.HOLD IT! L’alt commandament de Rússia diu que no ha tret en cap moment les tropes de la Zona Desmilitaritzada.
 •  “Mentre que tothom al món demana a Rússia que aturi l’atac, Rússia segueix destruint ciutatsHOLD IT! L’ex-canceller Gerald Schroeder anuncia a la premsa que Geòrgia va iniciar l’atac.
 • Apareix el President de Geòrgia demanant ajut a la NATO i a Europa per defensar el país.HOLD IT! Geòrgia controla l’únic gasoducte no rus que va a Europa. “El President apareix amb la bandera de la Unió Europea al costat de la de Geòrgia, darrere seu.OBJECTION! Teoria russa a tot el conflicte: Tot és un muntatge mediàtic per a que la zona del gasoducte pertanyi a Europa i els EUA aconsegueixin recolzament per a la seva política de dretes. Donat que els EUA volen promoure la política de dretes, de cara a les eleccions de setembre necessiten que guanyin els republicans de McCain. Per altra banda, Europa es vol significar a la zona (la més a l’est d’Europa) controlant el gasoducte. Geòrgia guanya amb tot això el domini a Ossètia expulsant els ciutadans russos , més important, l’accés a la Unió Europea (de fet, als missatges presidencials la bandera ja hi és al lloc on hi és als països de la Unió). Qui millor que Rússia, que sempre és la dolenta de la película, per a posar com a culpable de tot i realitzar el muntatge? (Una mica rotllo la película de “La cortina de fum” [Dustin Hoffman, Robert DeNiro, …])

Donades les versions d’uns i altres, mentre que tenim per suposat que els russos són els dolents, i veient que els russos es defensen dient que són victimes d’una guerra mediàtica, que cadascun tregui les conclusions que cregui oportunes, i decideixi a qui es creu més. Potser fins i tot no hi ha guerra i tot és mentida!

• • •

1 Comentari »

 1. > “El President apareix amb la bandera de la Unió Europea al costat de la de Geòrgia, darrere seu.”

  Ep, patinada. Esa bandera no es la de la UE, a la cual Georgia no pertenece, sino la del Consejo de Europa (al cual Georgia sí que pertenece):
  http://es.wikipedia.org/wiki/Consejo_de_Europa

  Sigue siendo una manipulación (para confundir), pero no una mentira.

  Comentari by DZPM — August 22, 2008 @ 4:06 pm

Comentaris RSSTrackBack URI

Posa un comentari

Powered by: WordPress Sharepoint-Like Theme: ADMIN-BG