Maius Central: Josep Lluís Berral García a.k.a. "El Pitiflí", 2018.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.

August 20, 2008

Goodbye Lenin

Categoria: Viatge 2008 a Europa — Autor: El Pitiflí @ 4:36 pm

—————————-
Dia 19 – Lenin i la mare que el va parir….
—————————-

Ens proposem finalment veure la tomba de Lenin, però ens trobem una cua de hora i pico. a això que es posa a ploure a tope, i tothom de la cua treu paraigües, menys nosaltres. Decidim marxar a dinar i tornar havent dinat (sobre la 1), però quan arribem ja han tancat la parada! Ens quedem sense veure la mòmia.

Així doncs que decidim anar a circular per Arbat a veure si veiem d’una vegada el mercadillo, però res de res. Ens quedem sense poder comprar gorres soviètiques (ho sento Xavito, quan torni a Berlín te la porto que allà si que tenien!)

Finalment, visitem la part nord de la ciutat i el museu d’història contemporània, on s’explica la història de Rússia en el segle XX i XXI (al museu d’història de l’estat s’explica fins al segle XIX, i per veure la revolució i els Soviets cal anar fins al museu nou).

Detalls del Museu Contemporani:

  • Com tots els museus de París, Berlín, Praga i Moscou, amb el carnet d’estudiant ens surt l’entrada a menys de meitat de preu.
  • Tot el museu està en rus, i hem d’entendre les coses pel context. per tenir una visita en anglès cal avisar amb temps (cosa que evidentment no vam fer).
  • A l’entrada hi ha molt de patriotisme envers Putin i Medvedev. In Motherland Rusia everywhere is in the president.
  • Al museu hi ha una menció “important”, i ja era hora, a la guerra civil espanyola i l’ajut roig. Als altres museus d’història feien com si no existís aquest fet, o encara pitjor, deien que van ajudar molt a la República.

————————————-
Per un grapat de Rubles
————————————-

Des de l’hotel contractem un taxi que ens cobrarà 2500 rubles per dur-nos a l’aeroport. Després de fer comptes ens adonem que ens falten 8 rubles comptant calderilla acumulada! Anem buscant per terra i pels carrers monedes soltes a veure si fem els 8 rubles. Finalment intentem canviar 50 cèntims d’euro en una caixa de canvi, però com a mínim cal canviar 5 euros (172 rubles). Quin remei, canviem 5 euros a rubles, i ara tinc alguns bitllets russos de record (equivalents a menys de 4’50 euros).

Ens dirigim a l’aeroport amb una conclusió. Rússia abans molava, ara ja no.

• • •

No hi ha comentaris »

No hi ha comentaris encara.

Comentaris RSSTrackBack URI

Posa un comentari

Powered by: WordPress Sharepoint-Like Theme: ADMIN-BG