Maius Central: Josep Lluís Berral García a.k.a. "El Pitiflí", 2018.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.

February 1, 2014

Programant una GBA

Categoria: Humanitat — Autor: El Pitiflí @ 6:01 pm

Fa poc vaig trobar per quatre duros un manual de “Com programar una Nintendo GBA”. La GBA, així com altres video-consoles que no siguin un “PC tunejat”, no duu SDK/SDL ni tan sols HAL, ja que cada estudi o per cada joc es crea un motor de joc adequat a les limitacions de la màquina corresponent. Com que no he programat mai un dispositiu a baix nivell (més enllà de l’assignatura SO-91), m’he posat a re-aprendre de zero a programar registres i interrupcions. S’assembla molt a quan programàvem ONION (SO-91), ja que tot comença per inicialitzar el vector d’interrupcions, muntar els esdeveniments a realitzar, i iterar dins un bucle infinit.

La única llibreria que hi havia prèviament, per poder programar jocs directament, ha “caducat”. És a dir, que era software privat, l’empresa del qual ha plegat, i la darrera versió del software no es pot compilar amb compiladors i llibreries actuals. Per això he decidit de programar-me la meva llibreria HAL/SDL, mentre aprenc com funciona això.

A la imatge, un test de prova mostrant caràcters (codificats a ma píxel a píxel dins el sistema):

GameBoy Advance

• • •

September 25, 2012

Passant per la Manifestació del dia 11

Categoria: Humanitat — Autor: El Pitiflí @ 9:43 am

Aprofito per posar unes poques fotos que vaig fer el passat 11 de Setembre, al Passeig de Gràcia:

2012-09-11 17.24.16 2012-09-11 17.48.06 2012-09-11 18.44.12 2012-09-11 18.48.57

1) El Will, amb una senyora que passava per allà; 2) Jo, enmig de la gent; 3) Gent, davant la casa Milà; 4) La marxa reflectint-se a la façana de l’Adeslas.

 

• • •

October 13, 2011

Jo i el PonyBeat (Yo y el PonyBeat)

Categoria: Humanitat,Ràdio i Comunicació — Autor: El Pitiflí @ 11:39 pm

Em confesso, soc un “brony” (Fan de la nova versió de la sèrie My Little Pony: Friendship Is Magic). Però si hi ha dues coses que m’encanten del fenòmen és 1. que la sèrie és plena de referències i gags freaks from the internets, i 2. el fandom que s’ha generat al darrere d’aquesta sèrie.

Una de les coses que més m’agraden és la música, i tot el fan-art que s’ha generat sobre aquesta, creant versions, re-mixos, re-re-mixos, variacions, bootlegs, mash-ups, etc… i lo millor de tot és que tota aquesta feina creada ÉS BONA! Des de versions EuroBeat, fins a PonyHouse, ElectroPony, HeavyPony, PonyRock, … sobre les cançons de les escenes musicals de la sèrie.

A tot això que vaig decidir que al podcast “Antes Se Molaba” sonaria PonyMusic de fons, ja que la majoria de obres del fandom son Creative Commons i se’ns permet fer-ne ús mentre citem l’autor. I com que ja és vària la gent (oients i convidats) que em demanen que és aquesta música que sona i com trobar-la, he decidit llistar aquí les meves obres preferides de PonyMusic.

—————————————————————————————–

Me confieso, soy un “brony” (Fan de la nueva versión de la serie My Little Pony;: Friendship Is Magic). Pero si hay dos cosas que me encantan de este fenómeno son 1. que la serie está llena de referencias freaks de internet, y 2. el fandom que se ha generado detrás de esta serie.

Una de las cosas que mas me gustan es la música, así como todo el fan-art generado sobre esta, creando versiones, re-mixes, re-re-mixes, variaciones, bootlegs, mash-ups, etc… ¡y lo mejor de todo es que todos estos trabajos SON BUENOS! Desde versiones EuroBeat, hasta PonyHouse, ElectroPony, HeavyPont, PonyRock, …sobre las canciones de las escenas musicales de la serie.

A todo esto que decidí que en el podcast “Antes Se Molaba” sonaría PonyMusic de fondo, ya que la mayoría de las obras del fandom son Creative Commons y se nos permite su uso mientras se cite su autor. Y como ya ha sido varia gente (oyentes y invitados) que me pedían que qué era esta música que sonaba y como encontrarla, he decidido listar aquí mis obras preferidas de PonyMusic.

SuperPony Beat (EuroBeat Pony):

Everything at “Odyssey EuroBeat”s bandcamp:

TechnoPony:

PonyRock:

PonyPowerMetal:

ElectroPony:

PonyDance:

PonyHouse:

• • •

April 13, 2011

Ca la FeiFei (Mito Restaurant)

Categoria: Humanitat — Autor: El Pitiflí @ 3:53 pm

L’altre dia vaig anar al nou restaurant de la senyora d’en Will, i entre 7 vam tastar quasi tots els plats característics que tenen. Tot i ser un restaurant asiàtic, té poc a veure amb la imatge de “restaurant xinès” que tothom té al cap. Vam poder menjar l’autèntica versió xinesa del “Pollo al limón” i del “Cerdo agridulce”, yakisoba i yakiniku de veritat, okonomiyaki, i altres coses que també estan molt bones.

A veure si per la propera vegada que hi torni, pacto uns tuppers per endur a preu especial, per a tenir menjar preparat per cada dia de la setmana.

De regal, el resguard:

• • •

October 3, 2010

Tornant de Vacances

Categoria: Humanitat — Autor: El Pitiflí @ 6:15 pm

Menorca de l’Amor: Com a instaurada tradició, entrat el Setembre i ja en temporada baixa, vàrem fer el viatge a Menorca. Aquest cop el convidat especial va ser m0d, que va ser dut a l’aeroport de sorpresa sense saber res, amb la complicitat de sa senyora. Quatre dies fent platja i relax, amb en Mike, Guille, Ricken i m0d.

Aquí unes instantànies amb la Instant Fuji d’en Mike, i la Lomo 360º:


L’hora d’esmorzar (cares d’haver-se acabat de llevar, ulleres incloses)

Com a detalls val a dir que no vam dedicar a fer fotos a la platja, que van triomfar les “exteme palas”, i que unes hostesses ens la van liar a l’avió a causa d’una càmera 360º de’n Mike.

• • •
Next Page »
Powered by: WordPress Sharepoint-Like Theme: ADMIN-BG